Dineout агентите под прикритие се занимават с разкриване на кулинарни находки. Така че не се учудвайте, ако попаднете на подробни фоторепортажи, гарнирани с вкусни описания на преживяванията на “местопрестъплението”. Защото добрата храна заслужава да бъде споделена.
Антре Бургас – входът към перфектната вечеря
Случайността ме отведе в ресторант Антре Бургас. По време на едно служебно пътуване, в търсене на приятно място за вечеря, се посъветвах с dineout.bg за добрите ресторанти в града. Оказа се, че ресторант Антре се е “скрил” в хотела, където нощувах. Съвпадение, нали? Не вярвам в случайностите, обаче, защото те съвсем неслучайно винаги имат своя скрит смисъл, ако се вгледаш по-отблизо.
Влизам в Антре – спокойна, неформална обстановка, топли цветове и усмихнат персонал. Във въздуха се разнася приятен лек джаз – дотолкова, че ако си сам на вечеря, няма да ти е самотно. Интериорът някак ми напомня, че на морето всичко е вълшебно – малките детайли ме оставят с чувството, че съм си вкъщи, няма излишна помпозност. Лъха простотата, която характеризира всичко истинско в този живот.
Бързо се озовавам с чаша розе в ръка и в очакване на предястието ми. Получавам го бързо с малка изненада – всички разядки в менюто се сервират с топло изпечена багета, която получавам в хартиен плик, за да не изстива. Доста хитро.
Докато се чудя какво да си избера за основно ястие, се спирам на глазирани свински ребра с мариновани зеленчуци. Сервитьорът обаче ми обръща внимание, че би ми препоръчал свинското бонфиле от сезонното меню – приготвено с диви гъби, хвойна и марсала, със задушен спанак и сушени домати. Не ми отнема дълго да сменя решението си и да се доверя на препоръката. Определено не бъркам – получавам фина експлозия от вкусове, караща ме да се чувствам така, че ако бях инспектор на Мишлен, да дам звезда на секундата. Не им е лесно на тези инспектори.
Десертът, който си поръчах, беше бадемов чийзкейк. Божествено. След сутрешното няколкочасово пътуване, последвано от срещи и един вечерен джогинг в Морската градина, десертът никога не идва в повече. Просто защото имаш нужда от един точно такъв завършек на деня, с който да се възнаградиш за добре свършената работа.
Антре определено е входът към перфектната вечеря.
FB G+ Tw