Featured

Вижте церемонията The World’s 50 Best Restaurants на живо (обновена)

На 19 юни 2018 е церемонията за награждаване в една от най-разпознаваемите глобални класации за ресторанти: The World’s 50 Best Restaurants. Какво ще следим Големият въпрос тази година е дали миналогодишният победител Eleven Madison Park ще успее да се пребори за призовото място отново, след като беше затворен за няколкомесечен ремонт. Със сигурност в класацията…

Recommended

Общо кра(ф)тно или някои добри бири за това лято

Една от безспорните наслади на лятото е бутилка студена и по възможност занаятчийска бира. Днес говорим с Мартин Евстатиев от brewforia.bg, за да го попитаме за всичко ново това лято. Преди всичко, има ли по-голям интерес към крафт бирите с настъпването на лятото? През летния сезон има повишена консумация на бира като цяло, но не…

Watch top 50 restaurants in the world live

Вижте церемонията The World’s 50 Best Restaurants на живо (обновена)

На 19 юни 2018 е церемонията за награждаване в една от най-разпознаваемите глобални класации за ресторанти: The World’s 50 Best Restaurants. Какво ще следим Големият въпрос тази година е дали миналогодишният победител Eleven Madison Park ще успее да се пребори за призовото място отново, след като беше затворен за няколкомесечен ремонт. Със сигурност в класацията…

Хакни системата с Dineout

Надхитри системата

Всеки делничен ден от 16 до 19 ч. можеш да вземеш всеки един бургер в Boom! Burgers и Boom! Burgers and Booze за 11.99! Всичко, което трябва да направиш е предварителна резерация в www.dineout.bg. По традиция, всеки път, когато резервираш с Dineout печелиш точки. Натрупаните точки разменящ за ваучери за отстъпка до 100 лева. Boom!…

Идеи за подаръци

Идеи за коледни подаръци

Да намираш правилен подарък всеки път и за всеки повод е истинско предизвикателство, особено в месец като изпълнения с поводи декември. За да помогнем, събираме няколко изпитани идеи, подходящи за всички с отношение към стойностното. 1. Ваучер за изискан ресторант Приложим за всеки повод и предлагащ достатъчно разнообразие, така че да подхожда за всеки –…

Изкуството да правиш хляб

Изкуството да правиш хляб

Месенето на хляб е устояло на хилядолетията развитие на човечеството и е може би една от най-устойчивите ни традиции. В него има обаче нещо много магично, щипка вълшебство и изкуство. Защото от момента, в който пред себе си имаш просто брашно, вода и сол, до момента, когато слагаш във фурната вече готовия за изпичане хляб,…

dav

Under Cover | Ресторант Хемингуей Варна

Ако максимата, че хората, които обичат да се хранят, са най-хубавите хора, е вярна, то във Варна има много, ама много хубави хора. Dineout агентите решиха да си направят едно посещение под прикритие във Варна посред лято и не сбъркаха – мястото, което посетиха, определено е създадено от хубави хора с отношение към добрата храна….

StrEAT Fest

StrEAT Fest – първият гурме стрийт фест в София

Една от любимите ни тенденции в световен мащаб е размиването на границата между високата кулинарна сцена и улицата. Така често световно известни главни готвачи обособяват непретенциозна зона в ресторантите си, отварят изцяло ново бистро или директно предлагат достъпни варианти на храната си от щанд, понякога буквално пред ресторанта. Тази тенденция тепърва ще стъпва и тук,…

Dineout на път - Берлин

Dineout на път: Берлин

Освен добрата храна и интересните ресторанти, в Dineout обичаме и да пътуваме, но кой ли не обича. Затова решихме да поразпитаме приятели, живеещи в някои от най-горещите кулинарни дестинации по света, за местната кулинарна сцена, какво и къде трябва да се опита и какво да вземеш със себе си, когато дойде време за връщане. С…

dav

Under Cover | Brick Café Bar and Dinner в София

Dineout агентите под прикритие се занимават с разкриване на кулинарни находки. Така че не се учудвайте, ако попаднете на подробни фоторепортажи, гарнирани с вкусни описания на преживяванията на “местопрестъплението”. Защото добрата храна заслужава да бъде споделена.  Brick Café Bar and Dinner – на гости у дома Докато вървях в търсене на Брик Кафе из квартал…

Nikolay Neykov talks with Dineout.bg

Лятото върви с коктейл

За тенденциите при миксираните напитки разговаряме с Николай Нейков, Avendi/World Class Ти си представителят на World Class за България, едно от най-разпознаваемите лица в барманския свят и “бранд адвокат” на някои от популярните марки алкохол тук, но ако трябва да се представиш на непознат с няколко думи, как би го направил? Казвам се Николай Нейков…

Общо Кра(ф)тно

Общо кра(ф)тно или някои добри бири за това лято

Една от безспорните наслади на лятото е бутилка студена и по възможност занаятчийска бира. Днес говорим с Мартин Евстатиев от brewforia.bg, за да го попитаме за всичко ново това лято. Преди всичко, има ли по-голям интерес към крафт бирите с настъпването на лятото? През летния сезон има повишена консумация на бира като цяло, но не…

ресторанти с градини от Dineout

Градините на София (2 част)

Миналата седмица започнахме разходка в градините на София, а тази – продължаваме с още 4 оазиса на прохладата. Всички ресторанти с градина, които можеш да резервираш с  Dineout, можеш да откриеш в тази колекция. Какво друго остава да поискаме освен слънце и повече свободно време, за да му се насладим! Балканската градина A post shared by…

Designed by mrsiraphol / Freepik

Градините на София (1 част)

Градините са едни малки вселени. Всяка сама по себе си е бягство от реалността, докато все още си в нея. Затова ви каним на нашата ежегодна лятна разходка из прекрасните градини на добрите софийски ресторанти. Природата и изкуството, което създава, умеят да дават на ума онова блаженство и спокойствие, което все по-трудно откриваме. Затова ви каним на…

greece-cyclades-2899

Седмица на ресторантите: Черно море

Горещото слънце неусетно напомня за плаж и море, за разточителни вечери, дълги разходки и онова безвремие, което само морето носи. За това Бакхус и Dineout те канят на лятна Седмица на ресторантите: Черно море. Сподели фантазиите на 6 главни готвача, провокирани от черноморските дарове и гарнирани с подходящите сезонни напитки. Наслади се на едно различно…

burger

Бургери за ценители

Бургерите са онази простичка храна, която може да ти оправи настроението, дори когато е неделя вечер и уикендът е почти приключил. Могат да спасят и вечерята, и обяда, да са еднакво добра компания и когато си сам, и когато сте много. А най-хубавото е, че не е нужно да ти е гузно, когато хапваш бургери….

Untitled design (1)

Under Cover | Ресторант “Антре” Бургас

Dineout агентите под прикритие се занимават с разкриване на кулинарни находки. Така че не се учудвайте, ако попаднете на подробни фоторепортажи, гарнирани с вкусни описания на преживяванията на “местопрестъплението”. Защото добрата храна заслужава да бъде споделена. 

Screenshot 2017-05-10 10.20.24

Хитрите реклами на ресторанти за бързо хранене

Видимото желание на веригите за бързо хранене да представят храната, която предлагат като здравословна и привлекателна, води до все по забавни и хитри начини на реклама. Наскоро нашумя случай, в който американската верига Burger King създава рекламен клип с продължителност 15 секунди. В него представител на компанията казва, че времето е недостатъчно да разкаже за…

mystical colors of nature

Яйцата – какво не знаем за тях?

Традиционно Великден няма как да мине без яйца – съдейки по публикуваните в социалните мрежи хиляди снимки, става ясно, че традициите определно са живи! Какво се случва обаче след, а и преди Великден? Ще успеете ли да изядете всичките боядисани яйца или се опасявате, че може би няма да е най-полезното, което бихте могли да…

Седмица на ресторантите Бакхус

Седмицата на ресторантите – българска кухня от бъдещето

По време на Българска кухня от бъдещето, шест ресторанта в София и Банско предлагат свой прочит на традиционни български рецепти. Менютата са създадени, за да изненадат и впечатлят, така че не пропускай да запазиш своето място. Седмица на ресторантите на Бакхус, ще те изкуши от 27 март до 2 април. Багри – София Салата: Печена био тиква…

bacchus-restaurant-of-the-year-2016

Бакхус Ресторант на годината – церемония на сетивата

Отношението към добрата храна и онези любими места, които ни я поднасят, е нещото, което споделяме с Джиджи Лагадинова, главен редактор на списание Бакхус. А наградите Ресторант на годината БАКХУС 2016, AcquaPanna & S.Pellegrino и предстоящата церемония по връчването им са поводът, по който говорим с нея. Списание Бакхус организира годишните награди Ресторант на годината за 16-ти път. Какво се промени за…

photo_edit

Новият кулинарен пътеводител на Мишлен за 2017

Вече ти разказахме за Мишлен – производителят на автомобилни гуми, който умно прави рязък завой към създаването на наръчник за най-добрите ресторанти по света. Наръчник, стигнал толкова далеч, че шеф-готвачите и техните ресторанти се борят да влязат с невероятни усилия, а отредените им звезди ги изстрелват директно в галактиката на най-търсените гурме места в света. Нищо…

8mi-mart-2017

За 8-ми март

Винаги съм споделял убеждението, че сред големите достижения на модерното ни общество, трябва да наредим две основни неща. Възможността лесно да пътуваме до почти всяко кътче на планетата и равноправието между половете. И колкото и несъвместими да изглеждат те, са може би едни от най-силните катализатори на прогреса и достиженията ни. Понякога приемаме и двете за…

feature

Подари добрите ресторанти

Да избереш подарък невинаги е лесно. Познаваш ли човека, за когото е подаръкът, те затруднява това да изненадваш, не го ли познаваш пък се чудиш дали да си смел с идеите или да опреш до познатите клишета. А ако отговаряш за подаръка на поредния колега на работа, вече виждаме как умишлено отлагаш вземането му до последния момент….

3

Тракийската низина е в топ 10 винени дестинации

Изданието Wine Enthusiast постави Тракийската низина на второ място в класацията си за най-интересни винени дестинации за 2017. Изданието препоръчва пътуване в района преди 2019, когато Пловдив е Европейска столица на културата, заради очакваното множество туристи. Местата, които изданието препоръчва за дегустация включват Dragomir Winery Estate, винарните на братя Минкови, Едуардо Миролио, тази в Асеновград,…

Brewforia-2017-1684

За добрата бира

Днес разговаряме с Мартин Евстатиев, а той разбира от бира. Мартин e един от хората, които стоят зад онлайн магазина Brewforia, където подбира различни и самобитни бири, от някои от добрите пивоварни по света. Можеш да го срещнеш по време на честите представяния на интересни бири, които организира, където непринудено и компетентно ще ти разкаже…

OJ9E0I0

Един по-различен Свети Валентин

Празникът на влюбените и виното наближава и очакваме скоро виртуалното пространство да бъде залято от сърца, обяснения в любов, съревнование между почитателите на единия празник и тези на другия. Ако обаче ни се празнува, не е нужно да заявим това пред нашата виртуална публика – достатъчно е да си харесваме повода, да си вземем половинката,…

ylladenkv2k-ehud-neuhaus

Кои са най-добрите ресторанти и барове в София?

Краят на една година и началото на друга винаги са свързани с време за равносметки. Както и за награди! Новата 2017 г. не прави изключение от това неписано правило. Политици, актьори, музиканти, спортисти и т.н. се борят да получат признание за свършеното през изминалите 12 месеца. Така е и при заведенията в София.  За втора…

tumblr_n0agezyKBz1trgyo3o1_1280

Идеи за коледни (гурме) подаръци

Коледа е истински близо и ако все още мъдрите какво да подарите на близките, което все още не сте подарявали, вероятно достигате истински висини на креативността или пък сте забуксували като лятна гума на дебел лед. Ние в dineout.bg най-много харесваме практичните подаръци, които са радост за всички сетива. Затова ви предлагаме нашите идеи за…

Aubergine представя Evoe

Aubergine представя новата крафт бира EVOÉ

За краткото време, след пълната трансформация на Aubergine, ресторантът се доказа като едно от безспорно интересните места, с изключително стегнатото си меню и перфектни вкусове. Концепцията е толкова добра, че ресторантът прави тематични събития, само когато може да запознае гостите си с нещо изключително. За това, когато организират такова, няма как да не очакваме нещо наистина…

Closeup of fish with vegetables and spices. Cooking or healthy concept, copy space, toned

Никулден – идеи за празника

Съвсем скоро идва Никулден – любим празник на именици, моряци и мореплаватели, пътешественици, банкери и търговци. Да не забравяме, че и тези, които спазват Коледните пости, задължително похапват риба на 6. декември. Както се казва, грехота е да се пропусне вкусното рибно меню на празника. Затова ти припомняме малко традиции около Никулден и бързаме да…

Наливно ми е

На гости: Наливно ми е

Едно от любимите ни неща в Dineout е да откриваме интересни ресторанти, за които рядко се говори и за които човек сам рядко разбира. През последната година натрупахме опит и самочувствие в това начинание и за това решихме да разширим кръгозора. В На гости ще откриваме и представяме съвсем различни от традиционните ни места, които обаче си струва…

Untitled design

Да вечеряш в ресторант на Мишлен за $1.85

Кой би предположил, че това да получиш звезда в наръчник за ресторанти и хотели би имало драматичен ефект върху целия ти бизнес? Със сигурност преди около век това не е имало значение. Но днес някои ресторанти се борят всеки ден да получат или задържат своите звезди, отредени им от Мишлен (Michelin) – световноизвестният наръчник за…

Beaujolais Nouveau София 2016

Новото Божоле

В един след полунощ на третия четвъртък на ноември, от малки села и градчета в областта Божоле тръгват милиони бутилки младо вино. Ще ги посрещнат в Париж и по цял свят с възглас Le Beaujolais Nouveau est arrivé (фр.: Новото Божоле пристигна). Това необикновено вино заслужава специално внимание, затова и в седмицата на новото Божоле…

fry-737382_1920

Наръчник за японски специалитети

Когато става дума за кулинария, която идва от съвсем различна култура от западната, човек изпитва едновременно неудобство, ако не познава традициите, и несигурност, ако не знае какво да очаква от даден кулинарен специалитет. Затова за всички, които все още не са се запознали обстойно с японската кухня, или я свързват единствено със суши, представяме няколко…

Снимка: Designed by Valeria_Aksakova / Freepik

10 неща, които трябва да знаете за японската кухня

Храната в Япония не е просто за ядене. Тя е истинско изкуство – от начина й на приготвяне през поднасянето до консумирането й. Ще й отдадем заслуженото, като първо ще ви представим 10 неща, на които да обърнете специално внимание преди да опитате японска кухня, а след това очаквайте и 10-те ястия, които в никакъв…

francesco_tonelli_final

Франческо Тонели – шеф готвачът с фотоапарат в ръка

Интересно е как без усилие разпознаваме работата на някои артисти, дори и да не сме привърженици на дадената област в изкуството и дори да сме виждали съвсем малко от работата им. Може би заради индивидуалния им почерк или просто защото приляга на собственото ни “Аз”. Велик главен готвач и велик фотограф, наложил стил, на който…

Снимка: Designed by Dashu83 / Freepik

По света, но у нас – световната кухня на наша територия

Едно от най-хубавите изживявания, когато пътешестваме из знайни и незнайни страни е срещата с местната кухня. Както никой не може да приготви лютеницата, както я приготвя баба на село, така и трудно можем да пресъздадем традицииите и начина, по който се приготвя храната на друга култура сами. Добрата новина е, че кулинарните пътешествия не е…

barbecue-84671_1920

Барбекюто – верен другар на добрия кулинар

Барбекюто може да превърне както месото, така и зеленчуците в истинска наслада за всеки вкус. Виж защо е полезно, какви техники се използват за готвене на грил и кои са добрите ресторанти, където барбекюто винаги има с какво да изненада всеки грил-ценител. Няколко причини да хапнеш грилована храна Предпочиташ ли барбекю, предпочиташ здравословно приготвена храна. Мазнината…

Ресторант Ментор

Един ден в ресторант Ментор

Днес гостуваме на ресторант Ментор, открит е съвсем наскоро, но вече ни беше препоръчван неколкократно като интересно и различно място. В уютната градина ни посреща шеф Петър Петров и разказва със страст за техниките и продуктите, които използва и любимите си ястия в менюто. Как започна историята на Ментор? Започнах кариерата си в Кипър, заминах…

Снимка: Designed by Freepik

Морско гастрономско пътешествие (част 2)

В първата част на този блог пост вече ти споделихме тайните на Dineout експертите за гастрономските съкровища, които можеш да откриеш по българското море. Но за да ти оставим време да ги опиташ едно по едно, запазихме част от местата, където те очаква истински вкусна храна по Черноморието, за втората част на нашето морско гастрономско…

8 бели вина и храната, с която да ги съчетаем

8 бели вина и с каква храна да ги съчетаваме

Белите вина и лятото са от онези комбинации, които са станали толкова устойчиви във времето, че просто се приемат за даденост. Ободряващата свежест, кехлибарените цветове, екзотичните аромати – всичко това логично ги прави предпочитана лятна напитка. А когато сложим такова вино на масата в комбинация с подходящите храни, не само извличаме максимума от него, а получаваме истинска…

digital composite of wooden boards with sea background

Морско гастрономско пътешествие (част 1)

Морето е истинска панацея – лекува лошо настроение и стрес, кара ни да се чувстваме по-красиви, да живеем за момента и да се наслаждаваме на всеки миг. И въпреки (не)благородната ми завист към всички, които вече са там и са забравили за всичко що е работа и задължения, не мога да не споделя кои са…

На обяд или вечеря с бизнес партньори

Навън с бизнес партньори

Работните обеди или вечери са се превърнали в утвърдена част от бизнес културата ни, но все по-рядко отделяме необходимото внимание, за да ги планираме навреме. Някои от най-интересните срещи с бизнес партньори обаче са точно около споделеното кулинарно и културно преживяване – традиционната трапеза, разказите и разходките из града. Затова, ако решиш да планираш следващите си бизнес обяд или…

Untitled design (2)

Бързо и полезно хранене навън

Колкото повече израстваме в кариерата или градим семейство, или пък и двете, толкова повече губим един от най-ценните ни ресурси – времето. Точно когато най-много се нуждаем от него, го няма. А още по-смущаващото е, че времето, което имаме, е разпределено по приоритети, сред които все по-рядко се среща приоритетът “какво ще хапна през обедната…

1915434_1570383686584871_8063386098997102240_n

Новите стари улици: Раковска

Една от най-дългите улици в сърцето на град София, улицата на театрите и операта. Улицата, която гледа към храм-паметника Св. Александър Невски и пресича Жълтите павета, и по която човек може да се разходи надлъж от бул. Евлоги Георгиев чак до Сточна гара. Раковска през 50-те години, както и сега, е дом на култура и изкуство,…

seafood-164664_1280

Морето в нашата чиния

С настъпване на лятото, палитрата от удоволствия, на които можем да се насладим, нараства хармонично с температурата на морската вода. Нараства и желанието ни да се скрием под някоя дебела сянка и да се запасим с повече течности. За да останем изпълнени с енергия за всички приключения, които ни е подготвило лятото обаче, е нужно…

sd

Един ден с: Павел и Smuggler’s Diner

В края на лятната седмица приключенският ни дух се нуждае от преживяване отвъд делничното и познатото. Затова решихме да те поканим в уюта на американските дайнъри и заедно да вкусим от качествените бъргъри в Smuggler’s Diner. След уикенд на А to JazZ festival, където се насладихме на кулинарните и музикални  умения на екипа, Smuggler’s Diner…

Снимка: Designed by Freepik

Как да се насладим на вечеря в ресторант, ако сме с децата

От всички млади, а и по-опитни родители около себе си, знам, че вечерята в ресторант, ако са с децата, се превръща в малко изпитание, за което им е необходима солидна подготовка. Понякога така говорят за това, че имам чувството, че подготовката за ултрамаратон на Витоша е по-лесна. И все пак – да си родител с…

pour-1187721_edit

5 неща, които да знаеш за хидратацията през лятото

Обичам лятото с дългите дни, топлото и слънчево време, морето. Но стане ли 12:00 на обяд, рязко спадат симпатиите ми и към слънцето, и към топлото. Имам чувството, че започвам да се топя, не мога да дишам и искам просто да се скрия някъде на хладно. Щом съм се родила по тези географски ширини обаче, следва…

Снимка: Designed by Freepik

Новите стари улици: Оборище

Моментите, в които се разхождам по улиците на София, без да имам цел и посока, са ми любими. Стотици хиляди стъпки по тях, променящи се епохи и времена, а те сякаш събират енергията на поколения наред и все така устойчиво стоят на мястото си. Растат, но не стареят, точно като София. Една от тези улици…

2014-09-8-Life-of-Pix-free-stock-photos-restaurant-new-york-secret-place-rooftop

Тайните градини на София

С идването на лятото идва и онова любимо време, в което ресторантите отварят чудните си (тайни) градини и ни предизвикват да създаваме още спомени. Хубавата храна предизвиква всички сетива – от очите, през обонянието до вкуса. Но местата, където хапваме вкусна храна имат тайно оръжие – атмосферата, музиката, отношението. Спомените, които остават след това. Послевкусът…

Designed by Freepik

Храната, която ни прави щастливи

Ако някой можеше да обясни промяната в настроенията на хората лесно и еднозначно, сигурно би предизвикал истинска революция. Представете си свят, в който никой не се влияе от лошото време, а мъжете и жените се разбират с по една дума! Колкото и да си мислим обаче, че настроението ни е резултат от нагласата ни към…

2014-07-life-of-pix-free-stock-photos-palma-edit

Dineout Club – повече точки, повече награди

От 1. юни с натрупаните точки от всяка твоя резервация ще можеш да се възползваш от ваучери в любимите си ресторанти, част от системата на Dineout. Dineout расте, а с това растат и възможностите пред теб – в нашата система има все повече ресторанти, в които да резервираш много бързо и лесно своята маса онлайн….

creme-brulee-edit_2

Crème de la crème

Французите са крале в кухнята и като такива няма как да не са създатели на крема на кремовете – крем брюле. Френският почерк в историята на кулинарията със сигурност е оставен с мастило, което трудно би могло да бъде изтрито. Като започнем с това, че французите създават гурме кухнята и завършим с факта, че дори…

pasta_featured

Паста перфетта!

Всичко, което виждате, дължа на спагетите! Тази мисъл, изречена от София Лорен, е поредното доказателство, че италианците умеят да ценят както себе си, така и храната си. Красотата на София Лорен е класическа точно толкова, колкото е класическа пастата за Италия. Вече столетия тя се готви ежеминутно навсякъде и то не само в родината си….

dineout.bg бургер

Най-доброто за твоя бургер

Първата ми среща с истински добър бургер беше на може би най-правилното място за това – Щатите. От тогава намирам отличното телешко месо, в прясно изпечено хлебче, комбирирано с пресни и подбрани зеленчуци, за едно от най-вкусните неща, измисляни някога. Така появата на няколко наистина добри места в София, в които да се насладиш на…

Sushi Etiquette featured image

Суши етикет

Сушито е може би най-яркият пример за вниманието към всеки детайл и преклонението пред красотата и изяществото, така харaктерни за Япония. Малките хапки от ориз и всевъзможни интересни добавки стнаха една от любимите ни храни, а вниманието и прецизността, с които се създават изисква и уважение, когато ги хапваме. Затова събрах някои от основните правила…

b1

Закуска за шампиони

Още помня времето, когато закуската беше задължително условие да изляза от вкъщи и предпоставка според мама и баба за висок ръст, крепко здраве и добро настроение. Е, оказаха се прави. Днес закуската обаче често търпи пренебрежително отношение. Забравяме я, когато бързаме за работа. Обръщаме ѝ внимание в движение или на крак. Понякога в целия стрес…

Етикет в ресторант

7 прости правила, които да спазваш на масaта

Да си призная, често свързвах етикета по време на хранене с онези ресторанти, в които трябва да резервираш месец по-рано и получаваш прибори, за които дори не знаеш правилните имена. Времето обаче ме научи, че истински добрите ресторанти са създадени, за да се наслаждаваш на истински добра храна, а спазването на прости правила е просто…

Ресторанти за свети валентин в София

Съвети за Свети Валентин в София през 2016

Споделените романтични мигове са може би най-приятните спомени, които дълго ни сгряват. За това съвсем не е учудващо, че в България с радост започнахме да празнуваме Свети Валентин, въпреки католическия му корен. Малко известно е, че всъщност патрона на празника не е един човек, а най-вероятно 3-ма, колкото са светиите с това име. Както и…