Седмицата на ресторантите – българска кухня от бъдещето

, , ,
Share on:
FB G+

По време на Българска кухня от бъдещето, шест ресторанта в София и Банско предлагат свой прочит на традиционни български рецепти. Менютата са създадени, за да изненадат и впечатлят, така че не пропускай да запазиш своето място. Седмица на ресторантите на Бакхус, ще те изкуши от 27 март до 2 април.

Багри – София

Салата: Печена био тиква хокайдо с крем от цвекло и орехи, конфитиран жълтък, пресносолно овче сирене с песто от зелени домати

Bagri Salad

Предястие: Пъдпъдък “су вид” със салата от био спанак, ферментирал мармалад от пъпеш, туршия от череши и сос от малиново вино и демиглас или Брускета с пюре от смилянски боб с био заквасена сметана и маринована левурда или био пресен чесън

Основно: Агнешки бут “су вид” с пресни билки, био спаначен зелник, брънза от каракачанска овца и дроб сърма с пяна от овче кисело мляко или Трио пащърнак с тахан с черен чесън и песто от органични зелени подправки

Десерт: Семифредо от овче кисело мляко с лайка и черна медена пита

Цена на куверта: 50 лв. на човек. Резервация в ресторант Багри
Стария Чинар – София

Стартер: Лютеница и кьопоолу приготвени по традиционна българска рецепта. Вкус, който ще ви върне назад във времето

Студено предястие: Идеална комбинация от печен пипер, червен боб, кисели краставички и естествено сушен еленски бут, овкусени с черен пипер и сол

stariya chinar

Основно ястие: Еленски бут приготвен на пещ на дърва с пепър сос в компанията на пухкаво картофено пюре, спанак и сушени домати

Десерт: Пълнена ябълка със сушени плодове, приготвена на пещ с карамел и канела

Цена на куверта: 39 лв. на човек. Резервация в Стария Чинар

Таланти – София

Предястие: Сфера от червени чушки с кремю от кaтък и въздух от спанак

Основно ястие: Бавно сготвено свинско филе с пататник, трушия от сезонни зеленчуци и капама сос

Talents

Десерт: Рачел от тиква с кокосов сладолед, туил от орехи и прах от виолетки

Цена на куверта: 36 лв. на човек. Резервация в Ресторант Таланти

Barillon 1909 – София

Салата: Пресен домат с мус от бяло сирене, див чесън, магданоз, бейби спанак и дренки

Предястие: Дунавска есетра в билково масло, върху канапе от пресен лапад, киселец и орехи, поляти със сос от червено цвекло и чесън

barillon-dunavska-esetra

Основно ястие: Конско бон филе, мариновано в пресни билки, гарнирано с пататник, мус от тиквички и целина, чушково чътни и крем от диви гъби с боровинки

Десерт: Българска слънчева роза с малинов сладолед и канелен дресинг с люти чушлета

Цена на куверта: 49 лв. на човек.

Космос – София

Салата: Снежанка – цедено кисело мляко, крокмач, катък, краставици, копър, карамелизирани орехи и хрупкаво кисело мляко

snezhanka

Предястие: Пролетна плакия със скумрия, маслини и туршия от орехи

Основно: Свинско коремче с кисело зеле – пушено коремче, пелмени с кисело зеле

Десерт: Мляко с мед и орехи – “Жадна монахиня” от мляко с боб тонка, сладолед от кисело мляко, карамелизирани орехи и въздух от мед

Цена на куверта: 50 лв. на човек.

Come prima – Банско

Предястие: Домашно маринована пъстърва от Пирин планина, поднесена върху карпачо от червено цвекло

Основно ястие: Свински котлет на тиган, поднесен с рагу от боб и редукция от мелнишко Мерло

come

Десерт: Чийзкейк от тиква, подсладен с мармалад от диви ягоди и поднесен с натрошени бисквити, ядки и локум

Цена на куверта: 50 лв. на човек. Резервация в Come Prima

Всеки един от 6-те куверта включва и следните напитки: Цената включва консумация по 50 мл. аперитив Ракия Културна отлежала; по 125 мл от вид вино Bulgarian Heritage Original Collection Dimyat 2015 и Bulgarian Heritage Original Collection Mavrud 2015, предоставени от изба Карабунар; 30 мл дижестив коняк Hennessy Fine de Cognac, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino.