Три заслужаващи си подкаста за ресторанти и храна

, ,
Share on:
FB G+

Без да преувеличавам, мога да кажа, че обожавам подкасти. Най-вече защото форматът дава неангажиращ начин да следя теми, които ме вълнуват и то не само с актуални новини или тенденции, но и с по-задълбочени анализи и дискусии. Многото платформи, даващи възможност за абонамент за подкасти пък гарантират, че слушането им лесно почти навсякъде – вкъщи, на път за работа или докато спортувате.

Тук събираме три интересни и много различни подкаста, свързани с любимата ни тема – ресторанти и храна като цяло.

Дроб и чили

Дроб и чилиБългарското попадение в областта безспорно е Дроб и чили, част от Говори интернет. Водещи на втория сезон са Джак (част и от първия) и Йордан. Темите са изключително разнообразни: нови ресторанти, магазини, места, предлагащи алкохол, обсъждат полезни джаджи за кухнята, a често имат и гости, даващи свой поглед върху дадена тема или разказващи вълнуваща история. Всичко това е поднесено с много дози смях и в подчертано позитивно настроение. Нови епизоди (почти винаги) излизат на две седмици и са изключително подходящи за слушане през мързеливи уикенд сутрини.

The Menu

The menu podcastСписанието Monocle е икона в глобалните тенденции, бизнес, култура, дизайн, забавления и още много теми, вълнуващи съвременниците ни. Подкастът им The menu е гайд за храна, ресторанти и напитки. Хостът Markus Hippi и кореспондентите на Monocle отвеждат слушателите до най-интересните ресторанти по света, разискват тенденции в кулинарията, съставки, които тепърва придобиват известност и ги срещат с ресторантьори, шеф-готвачи и други експерти от индустрията. 

The feed podcast

thefeed_logo_300От другата страна на океана си заслужава The feed podcast на Rick Bayless, базиран в Чикаго шеф-готвач и награждавания десетки пъти кулинарен журналист Steve Dolinsky. Ветерани на индустрията, те посвещават епизодите си на всевъзможни теми – вино, напитки, тенденции в кухнята и предават от всякакви места по света, където професиите им ги отвеждат. Споделят и рецепти, подходящи за правене вкъщи. С нетърпение очакваме новите им епизоди, а паузата в подкаста дава отлична възможност за наваксване с отминалите епизоди.