Under Cover | Ресторант Хемингуей Варна

, , ,
Share on:
FB G+

Ако максимата, че хората, които обичат да се хранят, са най-хубавите хора, е вярна, то във Варна има много, ама много хубави хора. Dineout агентите решиха да си направят едно посещение под прикритие във Варна посред лято и не сбъркаха – мястото, което посетиха, определено е създадено от хубави хора с отношение към добрата храна.

Хемингуей Варна – Безкраен празник на сетивата

Забелязахме като Dineout агенти, че един от най-предпочитаните ресторанти във  Варна е „Хемингуей”. Направихме си резервация през Dineout и нашият агент се озова на чудна тераса с морски изглед. Останалото ни разказва лично той.

dav

Направи ми впечатление моменталното безвремие и спокойствие, което обземаше всеки, който сядаше на масата си в „Хемингуей”. Сякаш поемаше глътка въздух след забързания ден и пренастройваше съзнанието си.

Обслужиха ме любезно, бързо и без излишни приказки – точно, както ми харесва. Особено ми допадна препоръчаното вино – Frontera Совиньон Блан, Чили. Имаше го и в малка бутилка от 187 мл, така че спокойно можеше да се поръча и от един човек. С удивителна лекота сервитьорът успяваше да забележи кога чашата има нужда от доливане или охлаждане и без никакво натрапване се грижеше за това.

IMG_20170802_201351-COLLAGE

Предястието, което си поръчах, бе тарама хайвер с домашна фокача. Рядко ми се случва домашният хляб да има вкуса на хляба от едно време на село, а сега имах удоволствието да усетя точно него. Хайверът бе много добре разбит, лек на вкус, изключително приятен. Впечатление ми направи начина на поднасяне – в малка купичка, вместо в чиния. Това доста улесни консумацията, а и кокетността на блюдото не можеше да не зарадва окото.

Основното ястие, на което се спрях, бе пилешко в грейви сос, за което избрах гарнитура картофено пюре с масло и пармезан. Филето бе гриловано, но не беше станало твърде сухо, а сосът придаваше допълнителния вкус, от който ястието имаше нужда. Картофеното пюре бе превъзходно – ухаеше на масло, картофите бяха ръчно намачкани, а пармезанът бе детайлът, който завършваше пюрето.

dav

За десерт избрах кокосово тирамису с ягоди. Съвсем спокойно можех да поръчам десерт, тъй като порциите имат много добре премерени пропорции и позволяват човек да се нахрани добре, без усещането, че е прекалил с количеството. Кокосовото тирамису бе истински добро – лек крем, добре напоени бишкоти (нито разкашкани, нито сухи), а кокосът придава чудесна свежест на десерта.

dav

На финала се сещам за казаното от самия Хемингуей – “Когато в живота нещо свършва – независимо дали е добро или лошо – винаги остава празнота. Но празнотата след лошото се запълва от само себе си, а празнотата след хубавото може да се запълни само, ако се намери нещо по-добро”. Тръгвам да търся следващото добро място с още по-добра храна. А вие не пропускайте да резервирате своето място в Хемингуей с dineout.bg.