Навън с бизнес партньори

,
Share on:
FB G+

Работните обеди или вечери са се превърнали в утвърдена част от бизнес културата ни, но все по-рядко отделяме необходимото внимание, за да ги планираме навреме. Някои от най-интересните срещи с бизнес партньори обаче са точно около споделеното кулинарно и културно преживяване – традиционната трапеза, разказите и разходките из града. Затова, ако решиш да планираш следващите си бизнес обяд или вечеря, виж съветите ни, които ще ти спестят време и ще ти дадат нови идеи:

Разясни някои от българските традиции

Обядът в България не е толкова продължителен, колкото в други държави, но спокойно може да се проточи час-два. Вечерите обаче са съвсем различен случай и могат да продължат значително по-дълго. Затова е добре да споменеш очакваната продължителност предварително, особено ако гостите идват от различна култура.

Идея: Поръчването на плата е едно от нещата, които могат много да улеснят вечеря или обяд за голяма група. Гостите опитват много повече неща, спестява време за поръчване, а споделянето на храната се оказва отличен повод за разчупване на леда и приповдигнато настроение.

Припомни си важните думи

Любопитството е в характера на почти всеки, затова е нормално да очакваш въпроси, свързани с храната, подправките или рецептите. И ако работният език е чужд, е добра идея да погледнеш някои от по-рядко използваните думи предварително. Разбира се, можеш да се консултираш с английското меню или онлайн речник.

Идея: Преглеждането на малко от историята на ресторанта или квартала, в който се намира той, пък може да се окаже удобен повод за разговор, ако в някой момент се установи по-продължителна тишина.

Sofia

Използвай случая да разведеш гостите

Ако времето и обстоятелствата позволяват, кратка разходка до ресторанта може да се окаже много добра идея. Бизнес партньорите ще видят малко от града, за което рядко намират време, а и всички ще пристигнат в ресторанта готови за добро хапване.

Избери ресторант

Подготвил си се, имаш идея къде долу-горе искаш да заведеш гостите и потенциалния маршрут, по който да минете. Време е да резервираш ресторант. Предлагам ти три коренно различни опции:

1. Избери ресторант, който предлага традиционна българска кухня. Свежите салати, богати ястия и отличните рибни и месни предложения от нашата кухня представляват достатъчно разнообразие за всеки вкус. Освен това храната и традиционната атмосфера могат да помогнат на партньорите ти да разберат нещо повече, така че смело заложи на българското:

  • Мома – модерен интериор и кухня в най-добрите български традиции
  • Под липите – изключително традиционна атмосфера, българско хоро през уикенда и чудесна храна
  • Хаджидрагановите изби – локация в самия център, страхотна храна и впечатляваща презентация.

 

Резервация в ресторант Мома
ресторант Мома

2. Ако предпочиташ, можеш да покажеш по-модерно, различно или забавно лице на града, като подбереш някой от съвременните ресторанти, предлагащи по-разнообразна кухня. Това може да се окаже отличен вариант, особено ако вече сте посещавали традиционен ресторант.

  • Спагети кичън бар – приповдигнато настроение, модерен интериор и отлични коктейли, в допълнение към превъзходна кухня
  • Щастливото прасе – модерен и уютен ресторант с изключително вкусно меню и отново предлага чудесни коктейли
  • Космос – просто извънземно преживяване
  • Мр. Баба, Варна – реплика на пиратски кораб, отлична кухня.

 

Ресторант Spaghetti Kitchen Bar
Ресторант Spaghetti Kitchen Bar

3. Освен това можеш да предпочетеш гурме ресторант, в който да впечатлиш с изисканост и качествена храна, приготвена по всички правила на гурме кухнята. Тези ресторанти обикновено са по-тихи и дават добра възможност за разговор.

  • L’instant – издържан във френските традиции, истинско гурме изживяване
  • Lazy – модерен, уютен интериор, великолепна храна и специално селектирана винена листа
  • Розе, Бургас – отлично преживяване, превъзходна храна и централна локация
  • Виена, Русе – малък и уютен с изтънчена гурме кухня

 

Резервация в ресторант Lazy
ресторант Lazy

Който и ресторант да избереш за среща с бизнес партньори обаче, не забравяй да се забавляваш и да оставиш място за десерт. Споменът от приятно събеседване, гарнирано с истински добра храна, е значително по-пряк път към успешния завършек на много преговори. Успех!