Идеи за коледни (гурме) подаръци

, , , , ,
Share on:
FB G+

Коледа е истински близо и ако все още мъдрите какво да подарите на близките, което все още не сте подарявали, вероятно достигате истински висини на креативността или пък сте забуксували като лятна гума на дебел лед. Ние в dineout.bg най-много харесваме практичните подаръци, които са радост за всички сетива. Затова ви предлагаме нашите идеи за коледни подаръци, които да предизвикат любопитството и креативността и на най-подготвените за Коледа.

Кафеварка Gino Pour Over Collection

Снимка: NotNeutral.com
Снимка: NotNeutral.com

Оказва се, че най-напредналите в кафеения бранш отдавна са заменили пиенете на еспресо с това да си го приготвят ръчно, използвайки филтър и вода, нагрята до определена температура. Внимание! Не говорим за филтърното кафе, което помним от едно време. Представяме ви GINO Pour Over Collection – сет за приготвяне на истински специално кафе. Той се състои от 3 основни части: горната част, където се поставя филтърът и прясно смляното кафе, съд от лято стъкло с двойна стена, където изтича готовото кафе, и, разбира се, специалните филтри, които са по-плътни от обикновените, задържайки изцяло утайката и позволяващи да изтече единствено прекрасно кехлибарено кафе. Вижте във видеото как точно се ползва, а аналог в България можете да си поръчате от Dabov Specialty Coffee:

Уред за нискотемпературно готвене “су вид” Anova Precision Cooker

Ако сте ценители на техниката “су вид” или нискотемпературно готвене във вакуум, със сигурност ще привлечем вниманието ви. Този уред на практика готви сам – единствено поставяте предпочитаното месо с подправки във вакуумна торбичка, напълвате уреда с вода, поставяте вакуумираното ястие в нея, свързвате смартфона през приложението на Anova към уреда, избирате какво месо ще готвите и го оставяте да си свърши работата – сам си настройва температурата и времето за готвене и ви дава сигнал, когато е готово. Цената му в момента е $149. Как точно работи, вижте във видеото:

The Anova Precision Cooker from Get Fresh on Vimeo.

The Porthole Infusor или най-невероятният начин да си приготвите дресинг, лимонада или сироп

Снимка: http://theportholeinfuser.tumblr.com/post/81352097206/porthole-penicillin-by-zden%C4%9Bk-hartman-more
Снимка: http://theportholeinfuser.tumblr.com/post/81352097206/porthole-penicillin-by-zden%C4%9Bk-hartman-more

The Porthole Infusor е поредното доказателство, че креативността няма граници. Тук съчетанието е между радостта за очите и резултата, който кара небцето да изпита истинска наслада. Всъщност уредът служи за приготвяне на всякакъв вид студени течности – от лимонада и коктейли до дресинги и сиропи. Може да се поръча от http://crucialdetail.eu/ и струва 99 евро.  Повече за това за какво можете да го ползвате вижте тук:

Porthole use tips from Crucial Detail on Vimeo.

Термочаша за чай от Zojirushi
116.10

Термочашата на Zojirushi е за всички онези, които ценят добрия чай, приготвен по предпочитания начин, който да транспортират със себе си навсякъде. Чашата е от неръждаема стомана, запазва напитката топла и е оборудвана със специална цедка за поставяне на насипен чай. Може да се поръча от amazon.

Заглавна снимка: http://theportholeinfuser.tumblr.com/post/75196788640/ginger-rye-mikado-by-crucial-detail-more-1