Share on:
FB G+

Миналата седмица започнахме разходка в градините на София, а тази – продължаваме с още 4 оазиса на прохладата. Всички ресторанти с градина, които можеш да резервираш с  Dineout, можеш да откриеш в тази колекция. Какво друго остава да поискаме освен слънце и повече свободно време, за да му се насладим!

Балканската градина

A post shared by Dineout (@dineoutbg) on


Волим те, Србија! Балканите са едно от най-шарените места в Европа. Място на нрави, на традиции, на преплетени култури. Място на невероятна природа и силни характери. Място на приятели. Такива сме балканците – люти, смели и красиви. А градината, която се е скрила в подножието на Витоша, носи този дух – на музиката на Горан Брегович, радостта от живота и истинската балканска кухня. Тя се намира в Драгалевци и е градината на ресторант “Котилото”.

Градината на татко

A post shared by Dineout (@dineoutbg) on


В момента, в който прекрачихме прага на тази градина, се почувствахме като в стиховете на Димчо Дебелянов. Приласкани най-вече от невероятния уют и цветове на двора на старата софийска къща на ул. Карнеги. И докато отпивахме глътка вино под бръшляна, стелещ се по къщата, всеки беше отчасти у дома. Романтика, примесена с нотка носталгия – това е градината на Aubergine.

Градината на странстващите

A post shared by Dineout (@dineoutbg) on


Когато в миналото странстващите са търсели подслон, обикновено са го откривали в страноприемници. А най-важното качество, за да приемеш непознат, да му дадеш подслон, напитка и храна, е да имаш добро сърце. Макар в днешно време страноприемници вече да няма, италианците са се погрижили да запазят традициите с тяхната Osteria. Градината на La Prima Osteria носи неостаряващия дух на гостоприемството вече повече от 10 години и то на територията на София. Тя е и сред най-големите градини в сърцето на града, а кухнята предлага приготвени на място хляб, паста, сладолед, пица на пещ. Като всяка истинска Osteria, тя може да се похвали и с подбран винен лист.

Бялата градина

A post shared by Dineout (@dineoutbg) on


Който е изпитал красотата на Мароко, със сигурност би оценил тази градина. Белите дъски, белите стени и тези така типични за географската ширина на Мароко красиви фенери създават неповторимото усещане, че пътувате и откривате нов свят, без да сменяте реалното си местоположение. Говорим, разбира се, за лятната градина на ресторант Анет в София. Всеки сезон я чакаме с нетърпение да отвори врати и да приюти всички пътешественици, които не спират да пътуват по света, макар физически да са все още у нас.

Заглавна снимка: Majk M. on Unsplash