Морско гастрономско пътешествие (част 1)

, , ,
Share on:
FB G+

Морето е истинска панацея – лекува лошо настроение и стрес, кара ни да се чувстваме по-красиви, да живеем за момента и да се наслаждаваме на всеки миг. И въпреки (не)благородната ми завист към всички, които вече са там и са забравили за всичко що е работа и задължения, не мога да не споделя кои са най-добрите места за прекрасна храна с бонус – морски бриз. Dineout експертите вече ги посетиха и имат конкретни препоръки какво да опиташ във всеки от тези чудни морски ресторанти. Потегляме на морско гастрономско пътешествие, така че вади тефтерчето и бързо си записвай какво да не изпуснеш!

Морската тераса, Варна (The Sea Terrace)

sea terrace

 

Ако си във Варна, няма как да не си прекосил поне веднъж Морската градина. Ако идваш от Севастопол и вървиш по права линия в посока морето, отдясно ще ти остане хотел Черно море, а отляво ще преминеш покрай Фестивалния и Културен Център на Варна. Стигайки до Морската градина, продължи само направо към крайбрежната алея, за да се озовеш в ресторант Морската тераса. Както сам се досещаш, грехота е да не се позиционираш удобно на терасата, защото тя е буквално на плажа. Гледката към морето, независимо дали през деня или вечер, съчетана с модерния интериор и леката средиземноморска храна са чудесна подготовка за незабравим ден или вечер.

Dineout препоръчва: опитай черноморските миди! Пресни са, а в менюто ще ги откриеш приготвени по разнообразни начини.

Мр Баба, Варна

13177143_10153427620310881_8543481708840313097_n

 

Ако си фен на пиратската тематика, Мр Баба е твоето място. Намира се в реплика на пиратски кораб – с всички платна, такелажи и прочее корабни му работи. Има тераса на плажа, както и открита палуба, намира се в края на плажната ивица, непосредствено до пристанището, но е истински тихо и спокойно. Храната е прекрасна, традиционно – морска, но можеш да откриеш чудесни салати и месни деликатеси.

Dineout препоръчва: заведи бизнес партньори в Мр Баба. Отличен е за големи групи, а интериорът истински впечатлява чуждестранните гости. Казваме го от опит.

Розе, Бургас

rose

 

Пренасяме се на юг. Ако се чудиш каква бургаска вечер да изживееш с любим човек, подари му една вечеря в Розе. Внимание! Трябва да си готов да се наслаждаваш на всяка хапка, защото тук храната се селектира изключително прецизно, готви се с по най-добрите техники, като sous vide (су вид, от френски – във вакуум, бел. авт.), има и музика на живо, която да обогати цялостното преживяване.

Dineout препоръчва: Остави си място за десерт, защото има домашен сладолед!

Пивоварната Veritas, Бургас

11538130_725276237595893_2847542079436154624_o

 

Пивоварната е задължително място да опиташ крафт бирата на Бургас. Зад Veritas стои изключителната страст към бирата, за това я варят на място по класическа рецепта и с най-модерните технологии. Опитай традиционен лагър или амбър, или попитай за сезонните специални бири, всяка то тях с неповторим и автентичен вкус.

Dineout препоръчва: Миди в сос Амбър (червена бира). Варят лагър и амбър целогодишно и имат още едно-две различни предложения за лято и зима. В приземния етаж могат да се видят инсталациите за варене. Храната е съобразена с основното питие, имат малко текс-мекс, морски дарове, много добри салати и месо.

А най-добрата новина е, че не е нужно тепърва да търсиш телефонни номера за резервации или да се надяваш, че ще има свободни места, когато отидеш – можеш за минути да запазиш маса в предпочитания морски ресторант с dineout.bg! И още нещо – имаш шанс да спечелиш 100 лв, ако резервираш с dineout.bg през август. Изобщо, да живее лятото, морето и още нещо!

Заглавна снимка: Selected by freepik