Кои са най-добрите ресторанти и барове в София?

, , ,
Share on:
FB G+

Краят на една година и началото на друга винаги са свързани с време за равносметки. Както и за награди! Новата 2017 г. не прави изключение от това неписано правило. Политици, актьори, музиканти, спортисти и т.н. се борят да получат признание за свършеното през изминалите 12 месеца. Така е и при заведенията в София.  За втора поредна година колегите от Go Guide организират своите годишни награди за най-добри ресторанти и барове в столицата. Една интересна надпревара, която е на път да се превърне в традиция.

А защо? Всеки от нас има своите предпочитани места, където обича да се наслаждава на вкусни ястия и приятни питиета в компанията на близки хора. Как обаче да разберем кои са тези места? В един почти двумилионен град тези заведения са десетки, ако не и стотици. Затова смело можем да заявим, че София има нужда от подобна класация. Go Guide дава предложенията, а вие – клиентите, влизате в ролята на жури. Ето и номинирните в някои от най-интересните категории:

Best Pizza & Pasta Restaurant
Без съмнение това е една от най-оспорваните категории. В последно време в България, а и не само, италианската кухня е изключително популярна. Затова за никого не е изненада, че София гъмжи от пицарии. Все пак търсенето определя предлагането… Докато за някои призове се борят едва 2-3 заведения, тук претендентите са цели 8.  При това не малко от тях разполагат с по няколко ресторанта. Подобен е случаят с веригите “La bottega”, “Spaghetti Company”, “Spaghetti Kitchen” и “Forno Cipollini”, които радват клиентите си на няколко места в столицата. Другата половина от конкурентите може и да имат само по един ресторант, но всеки от тях впечатлява с изтънчена кухня, добро обслужване и приятна обстановка – “La Prima Osteria”, “Al Dente”, “Golden Nero” и “Pastoccino”.

Best Burger Place

cios1pq4mcq-sebastian-lp
Тази категория е една от т.нар. “малки”. Изборът в нея е на пръв поглед скромен, но пък предлага изключително големи и вкусни бургери. А все пак всеки търси именно това, ориентирайки се към подобен тип заведения. “Boom! Burgers” и “Crystal Burgers & Steak” изглеждат като фаворити за първото място. “Street Chefs” обаче също имат своите доводи в битката за златото.

Best BBQ & Grill House
На всички е ясно, че истински доброто барбекю изисква от готвачите неповторим усет и много опит. За наше щастие в София на много места могат да ни зарадват с безкрайно вкусен грил. Неслучайно и тук, по подобие на италианските ресторанти, конкуренцията е доста сериозна. И като количество, и като качество. Личните ни фаворити са “Crystal Steak House”, “Samurai” и “Стария чинар”, които задоволяват желанията на клиентите и на Dineout. Това обаче в никакъв случай не означава, че пренебрегваме ресторанти като “Hasienda”, “Q-ftetaria”, “Ventana” и “Скара бар”. Дори напротив! Всяко едно от тези заведения е попаднало сред номинираните, съответно има какво да предложи на гостите си.

Best Sushi Bar

3m3aabfojre-ashim-d-silva
Сушито добива все по-голяма популярност у нас. Казваме ви го от личен опит! Причината за това е, че освен много вкусно, то е и изключително полезно. Какво по-здравословно от ориз с риба и зеленчуци? Ами, да – ориз с риба и зеленчуци, които не са пържени! Сушито предлага точно това. Единственият проблем е, че се
приготвя изключително трудно. Ще ви коства доста усилия, за да го направите вкъщи. Затова ние, а и класацията на Go Guide, ви препоръчваме “Edo Sushi & Teppanyaki” и “The Sushi Bar”, където може да се насладите на типичната за далечна Япония храна. “Maraia Fusion” също предлага наистина добро суши!

Best Sea Food Restaurant
Приготвянето на риба и всички останали морски продукти е изключително деликатна тема. Буквално и преносно! От една страна, дори за изпечен търговец и ресторантьор е трудно да намери качествени пресни продукти, които да предложи на клиентите си. От друга, те трябва да бъдат сготвени с неповторима прецизност. За щастие в София все още се намират заведения, които отговаря на тези две изисквания. “Mediterraneo”, “Trapezi” и “Ascua” са фаворитите в тази категория.

Best International Restaurant

tmz8fthn_be-nordwood-themes
Не! Тук не влизат популярните у нас вериги за бързо хранене. Истинската интернационална кухня може да бъде намерена на други места. При това доста! Въпросът е дали искате да се насочите към Мароко (“Annette”), Япония (“Hamachi Ni”) или Куба (“La Cubanita”).

Best Gourmet Restaurant
Ако искате да стимулирате сетивата си, гурме ресторантите са вашият избор. Въпросът е, че трябва да сте много прецизни при селекцията им. Затова от Go Guide са се постарали да ви дарят с достатъчно опции в тази категория. Номинираните тук са “Cineccita Osteria Italiana”, “Andre”, “Chefs” и “Este”, както и други популярни заведения като “Космос” и “Nikolas 0/360”

Best Beer Bar

wgm03_9arrm-christal-yuen
Любителите на бирата са интересни хора. За тях бутилка пиво от съвсем обикновена марка носи уникално удоволствие. Нищо обаче не може да се сравни с дегустирането на непознат до момента качествен вид питие в някоя столична бирария. Точно поради тази причина това е една от най-важните категории в класацията на Go Guide. Подобни  барове не се намират на всяка улица в София. Четирите номинации тук предлагат на гостите си висококачаствена чуждестранна бира от различни краища на Европа и света. Интересното е, че сред номинациите място намира по-малкият брат от веригата “Мърфис” – “JJ Murphy’s Shipka”. “Ale House”, “Beer box” и “The New Fox & Hound” попълват елитната компания тук.

Best Bar & Dinner
Ето това без съмнение е една от любимите категории на клиентите! Заведения, в които можеш да хапнеш под акомпанимента на добра музика, а след това да се насладиш и на качествени алкохолни напитки. Отново в приятна обстановка, далеч от оглушителните ритми на нощните заведения. Както са казали хората, от едното и другото. Но без да се прекалява! В София  подобни заведения се срещат често, но малко от тях са наистина добри. Отличниците тук са места като “Spaghetti Kitchen & Bar”, “Клуб Пушкин” и “Park Bar”. “Tabla”, “65 Светулки” и “Social Cafe” заформят шестицата от шестици в тази категория!

Всеки от вас може да гласува за предпочитаните от себе си заведения до 16.02. на: awards.goguide.bg