Share on:
FB G+

Празникът на влюбените и виното наближава и очакваме скоро виртуалното пространство да бъде залято от сърца, обяснения в любов, съревнование между почитателите на единия празник и тези на другия. Ако обаче ни се празнува, не е нужно да заявим това пред нашата виртуална публика – достатъчно е да си харесваме повода, да си вземем половинката, приятелите, а защо не и семейството и да прекараме една страхотна вечер в приятната компания на вино и любов. Та, като казахме компания, ето няколко идеи за празника:

За традиционалистите и споделените спомени

Резервация Свети ВалентинАко традиционно празнуваш Свети Валентин с цялата възможна романтика, която може да го съпътства, заведи любимия си човек на място, където да си подарите спомени. Поръчайте си хубаво вино, поговорете си за съпреживените неща или пък какво искате да преживеете заедно на фона на чувствена музика и приглушена светлина. И като става дума за спомени, може да опитате да не подарите предмет за подарък – напоследък самолетните билети до някои дестинации са толкова достъпни, че да отлетите на някое пътешествие не е било по-лесно! Ако пък не ви се ходи далеч, изживейте нещо заедно тук – шоколадова дегустация, гурме вечеря, а защо не и СПА за двама.

За виночерпците и компанията

Снимка: Designed by Kaboompics / Freepik
Снимка: Designed by Kaboompics / Freepik

Да кажем, че си от “лагера” на почитащите Св. Трифон и не ти се празнува със Св. Валентин. Няма лошо! И без това в България имаме толкова хубаво вино, грехота е да не го споделим с приятели. Може да събереш тайфата и да си подарите гурме и вино изживяване в някое от заведенията със специални менюта за 14-ти февруари, а след това подобаващо да се повеселите в някой бар или клуб. Един съвет от нас – проучете предварително менюто на ресторанта, където ще празнувате, особено винената листа, и си набележете вина, които досега не сте имали повод да опитате. Този, който организира компанията (да, винаги има по един такъв, иначе срещите ще са много по-рядко!), може да предвиди и по някой закачлив подарък за всеки – персонализирани късметчета на винарска тема, игра с шотове или въпроси а-ла “Стани богат” на тема вино и други напитки. Едно е важно – да се смеете от сърце!

За цялото семейство

Любовта няма граници, така че ако сте решили да празнувате в компанията на най-обичаните хора – било то родители или деца – изберете си по-ненатоварен час и опитайте някоя различна кухня. Направете си празника интересен – предварително се уговорете да имате сходни елементи в облеклото – например всеки да има по нещо в цвят бордо или нещо на точки, или пък си отправете предизвикателство всеки да сподели на вечерята по нещо за някой член на семейството, което останалите може би не знаят. Изненадайте родителите с някоя мила снимка, сложена в рамка, или пък децата с билети за кино или пък огромен шоколад.

И ако дотук сме успели да ви вдъхновим с поне една малка идея за празника, независимо кой е той, оставяме и пълен набор от заведения, в които със сигурност има какво да опитате специално по този повод. И не забравяйте – независимо от празника, най-скъпият подарък, който може да подарите, е време и внимание с любимите хора. Желаем ви любов, с нотки сладост и горчивина, каквото е истинското вино.

The brewery Burgas Специално меню
Annette Sofia Минимална консумация (35 лв)
Arrivera Sofia Специални предложения
Bodega Ranchero Steakhouse Sofia Музика на живо, празнична атмосфера и подбрани специалитети
Corso Sofia Специално меню (35 лв)
Happy Pig Food and Cocktails Sofia Mеню за празника и допълнителна програма
Intrigue the Restaurant Sofia Бал на влюбените
La Prima Osteria Sofia Специален десерт и чаша вино като комплимент
La Terrazza Sofia Специално меню
Mediterraneo Sofia Романтична музика
Moma Sofia Специално меню, повлияно от българските традиции
Orient Garden Sofia Специални италиански предложения, дегустация на вино
Petleto Sofia DJ за специално настроение
Petrus Sofia Специално меню
Spaghetti Kitchen Sofia Специално меню
The Clock bar & food Sofia Две 4-степенни менюта и музика на живо
VinoVino Sofia Mузикална вечер с пиано и цигулка
Bodega Slivnitsa Varna Жива романтична музика
The Sea Terrace Varna Пиано на живо

Заглавна снимка: Designed by Freepik