Морско гастрономско пътешествие (част 2)

, , , , ,
Share on:
FB G+

В първата част на този блог пост вече ти споделихме тайните на Dineout експертите за гастрономските съкровища, които можеш да откриеш по българското море. Но за да ти оставим време да ги опиташ едно по едно, запазихме част от местата, където те очаква истински вкусна храна по Черноморието, за втората част на нашето морско гастрономско пътешествие. Завъртаме руля и потегляме отново!

Ресторант Пеликан, Бургас

pelikan
Това местенце се намира много близо до Морската градина на Бургас. Още с отварянето си печели заслужено награда за дебют на годината на сп. Бакхус. Менюто предлага много традиционни за Черноморието риби, приготвени по модерни рецепти, сезонни предложения за обедно меню, както и апетитни вегетариански ястия. Почитателите на месото също ще се зарадват на авторските рецепти на шеф готвачите, включващи пилешко, свинско или телешко месо. Интериорът на ресторанта е подчертано градски, като съчетава модерното с уютното в атмосферата на рисунки по стените, отворена кухня и леко хипстър привкус. За лятото има и маси навън, което го прави просто неустоим.

Dineout препоръчва: опитай сезонните предложения – винаги пресни и приготвени по най-модерни технологии.

Ресторант Бодега, Варна

bodega
Това е първият ресторант на Бодега, отворил врати в България. Кухнята е испанска, атмосферата е много автентична, а локацията – точно в центъра преди входа на Морската градина и в непосредствена близост до хотелите Черно море и Одесос. Едно от малкото места в града, които са изцяло фокусирани върху традиционно чуждестранна кухня – испанската такава с традиционната паеля, тапас и вино. Интересното е, че Бодега работят със специална селекция продукти, които внасят от Испания, за да съхранят вкуса и традицията на рецептите си. Така че очаквай вино от самостоятелно подбрани изби в Испания, оригинални рецепти и мирис на шафран!

Dineout препоръчва: не пропускай паеля с морски дарове за нищо на света!

Ресторант Антре, Бургас

antre
Антре е от ресторантите, за които разбираш, че са интересни и различни, още с прекрачването на прага. Дизайнерските мебели, вниманието към детайлите и отличното обслужване са само част от нещата, които ще грабнат вниманието ти. Кухнята предлага средиземноморски класически рецепти, домашна прясна паста и месни ястия, приготвени по изключително добър начин.

Dineout препоръчва: опитай приготвените на място десерти.

Ресторант Кендълс, Варна

candles
Ако харесваш малките ресторанти, където си далеч от хорския шум, Кендълс е точно за теб. Малко бистро, в края на центъра, което те печели с липсата на претенциозност и красотата на простичките неща. Истински вкусната храна от менюто включва бургери, пици, предястия и салати, които се вместват в кратичко, но съдържателно меню. Няма да ти отнеме много време да си избереш какво да хапнеш.

Dineout препоръчва: избери Кендълс за специален повод, който искаш да отбележиш в тесен кръг – рожден ден или годишнина например.

Ресторант Етно, Бургас

ethno

Самото име на ресторанта подсказва, че тук те очаква микс от различни краища на света. Като започнеш с комбинацията от ориенталски, средиземноморски и италиански вкусове в менюто и стигнеш до историите от снимките по стените, морскосините столове и традиционния килим на входа. Намира се точно на централната улица в града.
Dineout препоръчва: опитай талиатели със сьомга, ако си на вълна средиземноморско-италианска храна.
Заглавна снимка: Designed by Freepik