StrEAT Fest – първият гурме стрийт фест в София

, ,
Share on:
FB G+

Една от любимите ни тенденции в световен мащаб е размиването на границата между високата кулинарна сцена и улицата. Така често световно известни главни готвачи обособяват непретенциозна зона в ресторантите си, отварят изцяло ново бистро или директно предлагат достъпни варианти на храната си от щанд, понякога буквално пред ресторанта.

Тази тенденция тепърва ще стъпва и тук, а Бакхус правят заявка да ускорят процеса с първия StrEAT Fest. На 30 септември StreEAT Fest ще отведе небцето ти на вкусова обиколка из далечните Япония, Португалия, но и съвсем наблизо – с рецепти с изцяло локални продукти.

street food festival

Селекцията ресторанти е разнообразна, а скоро ще можеш да видиш пълния списък с участници на сайта на събитието.

Освен вкусна стрийт хранта, ще можеш да опиташ отлична селекция вина и крафт бири и да се порадваш на джаз музикантите от Brazz_ViliDJ.

Мястото на събитието не е случайно – Женския пазар – един от най-старите пазари в града, около който можеш да откриеш скътани ресторанти и интересни магазини. Пресечна точка, на която се срещат различни вкусове и култури, които винаги можеш да заклеймиш и игнорираш, но е по-добре да откриеш и опознаеш. Така че на 30 септември намери време и малко глад между 10 сутринта и 10 вечерта и се впусни в гурме-стрийт с Бакхус.

bacchu streat fest