Share on:
FB G+

zx940_2988114

Горещото слънце неусетно напомня за плаж и море, за разточителни вечери, дълги разходки и онова безвремие, което само морето носи. За това Бакхус и Dineout те канят на лятна Седмица на ресторантите: Черно море. Сподели фантазиите на 6 главни готвача, провокирани от черноморските дарове и гарнирани с подходящите сезонни напитки. Наслади се на едно различно черноморско изживяване в Балчик, Бургас, Варна и София от 26 юни до 2 юли.

Средиземноморски ресторант Салини – Бургас

Салата: Салата с белени домати, грилован патладжан, краве сирене, ароматен билков дресинг
Предястие: Миди “Салини” в соев сос, чесън и масло
Основно: Медальони от лефер с чери домати и мащерка
Десерт: Маскарпоне крем с мак и ягоди
Меню за обяд или вечеря – 49 лева. За резервация в ресторант Салини – Бургас.
El Simpatico – Балчик
Амюз буш: Гьоза със скариди и лек терияки сос
Салата: Микс от свежи зелени салати с черноморски дарове/скариди,калмари,миди/ и пикантен меден дресинг
Основно: Сърф енд търф – телешко бон филе от местна ферма в с. Дропла, кралски скариди и запечени пикантни картофи
Десерт: Шоколадова торта
Меню за вечеря – 42 лева. За резервация в ресторант Ел Симпатико.

riba_1

Ernie Hemingway – Restaurant & Sea Bar – Варна
Салата: Микс от свежи салати с пресни миди, лук конфи, белен домат, краставици и копър сервирани в кошничка от маково семе с екзотичен дресинг от маракуя
Предястие: Дует от тарама с червен хайвер и тартар от паламуд, лайм и авокадо поднесени с домашно изпечени гризини
Основно: Котлет от черноморски калкан в манго-джинжър марината гарниран с глазирани зеленчукови жулиени
Десерт: Крем Брюле “Пистачо” с домашен сладолед от кокос
Меню за обяд или вечеря – 50 лева. За резервация в Ernie Hemingway – Варна.

riba_2

Swiss-Belhotel Dimyat – Варна
Комплимент: Тарама хайвер с див лук върху чабата с маслини
Салата: Микс от свежи листа, опушен барбун, слайс от тиквички и мариновани чери домати
Основно ястие: Грилован чернокоп, поднесен с рагу от черноморски миди, печени картофи и лимонена майонеза с каперси
Десерт: Вариация от шоколадови профитероли и домашен сладолед с рикота
Меню за обяд или вечеря – 42 лева. За резервация в Swiss-Belhotel Dimyat – Варна.

Таланти – София
Амюз: Тартар от маринована скумрия с джинджифил и едамаме
Стартер: Крем супа от миди с фенел, пушен бекон и крутон с чесън и босилек
Основно ястие: Черноморска акула с подсладено пюре от пaщърнак, спанак и шафраново – ванилoв сос
Десерт: Лимонова тарта с компресирани ягоди и мохито сорбе
Меню за вечеря: 36 лева. За резервации в ресторант Таланти – София.

riba_3

Umami – Japanese Food & Garden – София
Салата: Салата от белени домати, авокадо и японски дресинг
Меню за обяд или вечеря – 50 лева
Предястие: Черноморски миди Umami Style
Основно: Юзу Сузуки – лаврак, приготвен на робата с юзу-кошу сос
Десерт: Шоко огура ан – шоколадова торта със сладък червен боб
Меню за обяд и вечеря: 50 лева. За резервация в ресторант Умами – София.

Всяко меню включва по 50 мл. аперитив Узо Пломари; по 125 мл от Soli бяло вино 2016 и Soli розе 2016, предоставени от винарска изба Едоардо Миролио; 30 мл дижестив коняк Hennessy Fine de Cognac, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino.

Не пропускай да станеш част от Седмица на ресторантите: Черно море.